Nieuwe beloftencompetitie speelt ook in de kaart van de Genkse jeugd: "Tegen mannen als Bjorn Ruytinx die wat etteren en klappen uitdelen"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties

Nieuwe beloftencompetitie speelt ook in de kaart van de Genkse jeugd

Nieuwe beloftencompetitie speelt ook in de kaart van de Genkse jeugd: "Tegen mannen als Bjorn Ruytinx die wat etteren en klappen uitdelen"
Foto: © photonews

Met Vukovic (32), Seck (28) en Ndongala (26) lopen in de Genkse rangen momenteel enkele jongens met de nodige ervaring rond. De Limburgers teren al jaren op eigen jeugd, maar met enkel jongens uit de opleiding zijn de ambities moeilijk waar te maken.

De Genkse jonkies hebben tijd nodig om er te staan in de hoofdmacht. Leandro Trossard en Siebe Schrijvers werden eerst meermaals uitgeleend vooraleer ze een vaste stek in de A-ploeg veroverden. Dat geldt ook voor de jongeren die er nu zitten aan te komen.

"Technische bagage hebben ze voldoende. Fysiek? Sommigen wel", zegt assistent-coach Jos Daerden in Sport/Voetbalmagazine. "Rubin Seigers heeft beide, maar andere jongens, Paolo Sabak bijvoorbeeld, zijn inderdaad flyers. Sommige ploegen kiezen voor grote, sterke jongens, Genk zoekt ook naar mannen die wat mobieler zijn, behendiger, sneller. Goeie voetballers spelen uit het duel. Maar je moet wel zorgen dat je een goeie mix hebt."

Tegen 'mannen'

De overstap van de U21 naar de eerste ploeg is niet altijd evident. "Dat is algemeen een probleem van onze beloftencompetitie", vindt Daerden. "In juli speelden we een oefenwedstrijd tegen Eendracht Termien. De jonge talenten moesten plots tegen mannen spelen en hadden alle moeite om met 1-2 te winnen."

"Als ze over twee jaar bij de amateurs gaan voetballen, zoals het plan is, komen ze tegen Bocholt en anderen te staan. Tegen mannen als Bjorn Ruytinx die wat etteren en klappen uitdelen. Vaak worden ze daar nu pas mee geconfronteerd als ze in de eerste ploeg komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties