Belgische aanvaller klaar voor EK Futsal: "Zoals elke keer voor finaleplek en liefst winst gaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische aanvaller klaar voor EK Futsal: "Zoals elke keer voor finaleplek en liefst winst gaan"
Foto: Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks zijn 26 jaar is aanvaller Steven Dillien al één van de meer ervaren spelers in de Belgische Futsal-ploeg. Dillien gaat met België op zoek naar een finaleticket en liefst winst op het EK in Lloret de Mar.

Maandag speelt België de eerste wedstrijd op het EK. "Zoals elke keer vind ik dat we voor de finale en liefst voor eindwinst moeten gaan", zegt aanvaller Steven Dillien bij Voetbalkrant.com. "De verwachtingen zullen altijd hoog zijn, maar dat brengt geen extra druk met zich mee. We moeten opnieuw strijden voor de finaleplek."

Wie zijn de grootste concurrenten volgens de speler van het Antwerpse Hoboken? "Rusland zal zoals altijd één van de favorieten zijn. Er zijn enkele nieuwe landen zoals Bosnië. Die kennen we niet goed, dus dat wordt afwachten. Ik veronderstel dat de coach ons wel zal informeren over de meer onbekende ploegen. Ik denk dat we daar ook enkele matchen zullen bekijken."

Sfeer en één groep

Maar België heeft als kanshebber voor eindwinst natuurlijk genoeg sterke punten. "Onze sterke punten? We zijn één groep en we willen allemaal hetzelfde bereiken. Ik denk dat we genoeg druk kunnen zetten om onze doelpuntjes te maken. De sfeer is ook altijd geweldig. We kennen elkaar ook heel goed van tegen en met elkaar te spelen."

De coach focust veel op looplijnen op training. "Dat maakt ons ook zo sterk", aldus Dillien. "Hoe meer beweging, hoe meer ruimte we krijgen. Daar zijn we heel sterk in. Dat is typisch iets Belgisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties