? Swingend Man City zet de puntjes op de i tegen Vertonghen en co en wacht op United om titelfeest in te zetten

| 1 reacties

Manchester City kan de titel al ruiken. Het deed zelf wat het moest doen: winnen op het veld van Tottenham. Na het verlies tegen Man United in de competitie en Liverpool in de Champions League, zetten 'de Citizens' nu de puntjes op de i: Man City is de beste ploeg in Engeland dit seizoen.

Vier Belgen aan de aftrap in het Wembley Stadium. Bij Manchester City waren dat Kevin De Bruyne en Vincent Kompany, bij Tottenham stonden Jan Vertonghen en Mousa Dembélé tussen de lijnen.

'City-machine' slaat terug aan

De eerste helft van Manchester City was, als vanouds, indrukwekkend. 'The Spurs' waren de speelbal van de puntgave aanvallen van City, georchestreerd door De Bruyne en Silva. Het was echter die andere landgenoot die de 0-1 inluidde. Kompany met een fantastische lange bal - op zijn 'De Bruyne's'- op Jesus, die oog in oog met Lloris niet faalde.

Het beukwerk van City leverde uiteindelijk ook de dubbele voorsprong op. Lloris haalde Sterling -weliswaar buiten de 16- onderuit. De ref floot desondanks toch voor een strafschop. Gündogan liet die nakende kans niet liggen. Eriksen milderde net voor de rust wel nog voor de thuisploeg: 1-2.

Ander Tottenham in tweede helft

Tottenham nam na de rust de match wel in handen, maar moest opletten voor de giftige tegenstoten van de bezoekers. Het was uiteindelijk Sterling die de thuisploeg de doodsteek gaf twintig minuten voor het einde: 1-3 en boeken toe.