De Jupiler Pro League als opstapje: Kalifa Coulibaly moet volgend seizoen zijn échte debuut maken na zwaar blessureleed

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 7 reacties
De Jupiler Pro League als opstapje: Kalifa Coulibaly moet volgend seizoen zijn échte debuut maken na zwaar blessureleed

Afgelopen zomer maakten een aantal spelers de ambitieuze stap van de Jupiler Pro League naar een Europese topcompetitie. Hoe is hun eerste seizoen daar verlopen? We richten onze blik vandaag op... Kalifa Coulibaly.

Sinds 2014 was Kalifa Coulibaly één van de smaakmakers in de Belgische competitie. Eerst bij Charleroi, daarna maakte 'Mister Europe' het mooie weer bij AA Gent en dat leverde hem vorige zomer een transfer naar Frankrijk op. FC Nantes nam hem in augustus over voor een stevige 4,5 miljoen euro.

Dit seizoen zit Coulibaly aan een goal en drie assists, maar... Die stammen allemaal uit juli en augustus, wanneer de boomlange aanvaller dus nog bij Gent speelde. Voor Nantes is dat allemaal veel en veel minder. 

Coulibaly speelde opgeteld amper 108 minuten over vijf wedstrijden en kon geen enkele bijdrage voor een doelpunt leveren. Niet zozeer omdat hij er niet goed speelde, maar omdat hij te kampen kreeg met een hardnekkige adductorblessure. De clubdokters van Nantes beschuldigden AA Gent een dikke maand geleden nog dat ze hem te veel inspuitingen hadden gegeven en zo een storing in de organen hadden veroorzaakt. In de Arteveldestad werden die beschuldigingen toen met klem ontkend. 

Maar er is hoop op beterschap. Afgelopen weekend viel Coulibaly in tegen Lyon voor zijn eerste speelminuten sinds eind september. De Ligue 1 telt nog slechts drie speeldagen, dus zich daarin bewijzen zal moeilijk zijn. Maar gezien de omstandigheden bestaat er niet echt twijfel dat Coulibaly, die nog een contract heeft tot 2022, volgend seizoen gewoon een nieuwe kans krijgt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties