Real is eerste finalist in Champions League na waar spektakelstuk, maar wat als doelman van Bayern niet zo dramatisch had geblunderd?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 46 reacties
Real is eerste finalist in Champions League na waar spektakelstuk, maar wat als doelman van Bayern niet zo dramatisch had geblunderd?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid staat voor de vierde keer in vijf jaar in de finale van de Champions League. Cristiano Ronaldo en zijn koninklijke withemden vloerden in eigen huis de Duitse klepper Bayern München, maar kregen het absoluut niet cadeau. Het begon zelfs vrij dramatisch voor de thuisploeg...

De statistieken, die had Real alvast mee vanavond. In het verleden legde het Bayern al 10 keer over de knie in de Champions League. Bovendien was er ook die vrij rooskleurige uitgangspositie. 1-2 gewonnen in Beieren, dat moest dus wel lukken daar in een sfeervol Santiago Bernabéu.



Twee minuten duurde het optimisme van de Spaanse topclub. Sergio Ramos kreeg een voorzet niet goed weg en Joshua Kimmich knalde van dichtbij de 0-1 op het bord. Wéér hij! Van een blitzstart gesproken! De pret was echter van korte duur, nauwelijks tien minuten later legde tank Karim Benzema de kritische fans het zwijgen op met een rake kopbal aan de tweede paal. Alles te herdoen voor Bayern.

Vreselijke blunder

We hadden gehoopt op spektakel en dat kregen we ook, beide teams serveerden een heerlijke pot. Het ging van links naar rechts, op en neer, werkelijk propaganda voor het Europese voetbal. Bayern wist wat het moest doen, nog eens scoren om al minstens verlengingen uit de brand te slepen. Maar toen ging doelman Sven Ulreich pijnlijk in de fout. Hij liet een terugspeelbal van Tolisso knullig onder zijn lichaam glijden. Benzema kon de bal doodleuk in een leeg doel leggen, eitje en 2-1! 

Blitzkrieg overleefd

Wie dacht dat de kous daarmee af was, kwam bedrogen uit. We kregen een heuse belegering van de Rekordmeister, noemt het maar gerust een blitzkrieg. Die gelijkmaker moest wel vallen. Eerst greep Robert Lewandowski nog naast een penalty na een weinig koosjere ingreep van Sergio Ramos, maar met nog een klein halfuur op de klok was het toch bingo: James Rodríguez in twee tijden voorbij Navas. Het Colombiaanse goudhaantje juichte niet tegen zijn moederclub. 

Het was nagelbijten voor de fans van Real, die alsmaar stillen werden. De spanning was te snijden want de de mannen van Zinedine Zidane speelden echt wel met vuur. De verlossende 2-3, die Bayern de kwalificatie zou opleveren, bleef echter uit. De Madrilenen kunnen straks al voor de derde keer op rij de beker met de grote oren winnen. Vraag is nu wie het laatste obstakel wordt: Liverpool of AS Roma?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties