? Platini geeft gesjoemel met WK-loting 1998 toe: "Het was een klein truukje, je denkt toch niet dat ze dat op andere WK's niet doen"

Clint Vens
| 6 reacties
? Platini geeft gesjoemel met WK-loting 1998 toe: "Het was een klein truukje, je denkt toch niet dat ze dat op andere WK's niet doen"
Foto: © Photonews

Michel Platini heeft een klein bommetje gedropt: de voormalige voorzitter van de UEFA geeft toe dat er gesjoemeld werd met de WK-loting van 1998.

Tegenover France Bleue onthult Platini: "Toen we de kalender samenstelden, hebben we een beetje gesjoemeld. Als we als eerste in de groep eindigden en Brazilië als eerste eindigde in zijn groep, dan konden we elkaar niet ontmoeten voor de finale."

'Klein truukje'

En dus besloten Platini en co hier een mouw aan te passen: "We speelden thuis, we moesten profiteren van die dingen! Het was de droom van iedereen… Het was een klein truukje. Je denkt toch niet dat ze dat bij andere WK’s niet doen?”

Frankrijk en Brazilië waren reekshoofden op het WK 1998. Brazilië werd opzettelijk in groep A geplaatst en Frankrijk in groep C om zo elkaar te ontwijken tot aan de finale. De andere zes reekshoofden werden willekeurig in de poules geloot. Frankrijk en Brazilië speelden uiteindelijk de finale, de Fransen werden wereldkampioen in eigen land na een 3-0 overwinning. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties