En toen waren er ineens twee erfgenamen van het failliete Lierse

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 59 reacties
En toen waren er ineens twee erfgenamen van het failliete Lierse
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De soap rond Lierse SK lijkt zo stilaan een eindpunt te bereiken. En wat voor een! Het ziet er namelijk naar uit dat er straks niet één, maar twee erfgenamen actief zullen zijn in onze Belgische voetbalreeksen.

Het zijn Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad die dat toch wel opmerkelijke - maar niet geheel verrassende - scenario bevestigen. Woensdagavond werd de samenwerking tussen Lyra en supportersorgaan Lierse voor Altijd bevestigd. De club zal als K. Lyra-Lierse SK van wal steken in de derde amateurliga. 

Echter, ook Oosterzonen uit de eerste amateurreeks zou de verandering van de clubnaam naar Lierse hebben doorgespeeld. Dat moest gebeuren voor de deadline van 1 juni. En zo krijgen we dus voor de prijs van één twee geel-zwarte erfgenamen van de failliete traditieclub. Enkele investeerders staan alvast te springen om mee in de dans te springen.

Er zou op de koop toe ook een onderhandeling aan de gang zijn tussen het project rond Oosterzonen en ex-voorzitter Maged Samy met het oog op het gebruik van het Herman Vanderpoortenstadion. Een akkoord is er nog niet, maar de verhoopte witte rook kan er snel komen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties