Bom in het Engelse voetbal: ploegmakker van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany beschuldigt Guardiola van racisme

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 50 reacties
Bom in het Engelse voetbal: ploegmakker van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany beschuldigt Guardiola van racisme
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat het niet bepaald botert tussen 'Pep' Guardiola en Yaya Touré is een publiek geheim, maar de uitspraken die de ervaren Ivoriaanse middenvelder nu heeft gedaan, slaan werkelijk alles. De ex-speler van Beveren beschuldigt zijn Spaanse coach zonder pardon van racisme.

“Als je ziet dat hij overal waar hij trainer is problemen heeft met Afrikaanse spelers dan stel ik mij daar vragen bij. Hij doet wel alsof er niks aan de hand is omdat hij nu eenmaal slim genoeg is om niet in die val te trappen. Hij zal het nooit toegeven", klinkt het in het voetbalmagazine France Football. 

Afscheid(sjaar) verpest

"De dag dat hij een ploeg op het veld brengt met vijf rasechte Afrikanen, bezorg ik hem een taart", klinkt het fors. Guardiola heeft er alles aan gedaan om mijn laatste jaar bij Manchester City te verpesten en ik wil de man zijn die komaf maakt met de mythe rond zijn persoon", laat de Ivoriaanse ancien geen spaander heel van zijn (ex-)coach. 

"Ik had het gevoel dat hij mij als een vijand beschouwd en hij deed wreed tegen mij. Ik stelde mij dan ook de vraag of het iets met mijn huidskleur te maken had. Ik ben trouwens niet de eerste speler die dat verschil qua behandeling vaststelt. Bij Barcelona waren er destijds ook spelers die zich vragen stelden."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties