Het nieuwe Waasland-Beveren ziet er zó uit: al bijna een heel team én coach aangetrokken

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 23 reacties
Het nieuwe Waasland-Beveren ziet er zó uit: al bijna een heel team én coach aangetrokken
Foto: © SDG

Waasland-Beveren heeft zich al laten gelden op de transfermarkt, met de aanstelling van Yannick Ferrera als coach werd al de tiende nieuwkomer aangetrokken voor het komende seizoen.

Negen spelers en een coach, sommige caféploegen kunnen er op een barkoude zondagvoormiddag alleen maar van dromen, maar Waasland-Beveren haalde dus al stevig uit op de transfermarkt.

Met de nieuwkomers kan je alvast een volledige defensie vormen. Voor  Gamboa en Vukotic werd een transfersom neergeteld, van hen wordt dan ook het één en ander verwacht. Vrije transfers zijn er met Massop en de Engelsman Threkeld op de backs.

Serieuze kern

Met Daan Heymans komen we een iets bekendere naam tegen op het middenveld, hij zou Keita en Bizimana in steun kunnen krijgen. Lulic moet verder voor de creativiteit zorgen en Ndao voor de goals. Tel daar nog eens de vele blijvers bij en je hebt al een serieuze kern.

Tom Billen - scoutingsanalist bij B-Scouting Football Scouting Management liet alvast in zijn kaarten kijken over een aantal van de nieuwkomers:

Aleksandar Vukotic

"Vukotic is een boomlange linksvoetige centrale verdediger die een positieve indruk achterliet met zijn 'no nonsense'-manier van voetballen. Vukotic is beenhard in de duels en speelt vaak op (of net over) het randje, wat hem ongetwijfeld heel wat gele kaarten zal kosten in de Belgische Jupiler Pro League."

Lamine Ndao

"Met hem krijgt Waasland-Beveren er volgend seizoen een beloftevolle spits bij. Ndao is een atletische spits met een aardige versnelling in de benen. Daarnaast is hij ook beweeglijk, benut hij goed de ruimte en doet hij het ondanks zijn gestalte (1m78) goed in luchtduels, dit vanwege zijn uitstekende timing en solide sprongkracht." 

Alexis Gamboa

"Gamboa is net zoals Vukotic een linksvoetige centrale verdediger en heeft bovendien een gelijkaardig profiel als dat van de Serviër. Zeer stevig in de duels, niet opzij te zetten en sterke verdedigende kwaliteiten in de balrecuperatie en tackles. Bovendien ook gevaarlijk op stilstaande fases."

Karlo Lulic

"Rechtsvoetige Kroatische aanvallende middenvelder die ook vanop de linkerkant kan voetballen. Sierlijke, balvaste speler die het spel goed leest en bovendien over een goede techniek beschikt. Bovendien opnieuw een speler met gestalte die zich niet gemakkelijk opzij laat zetten in duels. Speler die wel eens tot de positieve verrassingen kan horen dit seizoen."

Oscar Threlkeld

"Betrouwbare rechtsback die voornamelijk op defensief vlak sterk is. Threlkeld legt vrij weinig risico in zijn spel en maakt bijgevolg ook weinig fouten. Brengt op aanvallend vlak toch iets te weinig bij, hoewel hij zeker een aardige voorzet en dito passing in huis heeft. Scoort ook op fysiek vlak goede punten."

Djihad Bizimana

"Bizimana is een talentvolle speler die op de 3 centrale posities in het middenveld kan spelen. Ik vind hem op z’n best als defensieve middenvelder, aangezien hij sterk is in de balrecuperatie. Beschikt daarnaast ook over veel loopvermogen en is verzorgd in zijn passing. Speler die de bal vaak opeist en zich goed vrij weet te maken van zijn tegenstander. Indien hij zich kan aanpassen aan ons land en manier van voetballen, kan hij uitgroeien tot een aardige speler."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties