Tielemans over de perceptie van het volk na de zaak Nainggolan: "Ik zit in de selectie, dat is voor mij het voornaamste"

Sander De Graeve
Sander De Graeve en Hermès Van Damme vanuit Tubeke
| 24 reacties
Tielemans over de perceptie van het volk na de zaak Nainggolan: "Ik zit in de selectie, dat is voor mij het voornaamste"

Volg België nu via WhatsApp!

Na de niet-selectie van Radja Nainggolan, werd Youri Tielemans als zijn vervanger beschouwd in de kern. Sommigen vonden de selectie van de middenvelder verrassend, na zijn moeilijk eerste jaar in Monaco.

Op zijn persbabbel zaterdag kreeg Tielemans het thema natuurlijk voorgelegd. De gewezen Anderlecht-pion ging het onderwerp niet uit de weg. "De zaak rond Radja maakte veel los in België. Er werd veel over gepraat, want iedereen wilde Radja in de selectie zien. Ook de groep. Hij is een geweldige speler."

"Maar de coach maakte zijn keuzes, en die moeten we respecteren. Wat er over mij werd verteld, zal me niet beïnvloeden", klonk Tielemans overtuigd.

"De Franse competitie wordt een beetje over het hoofd gezien in België"

Sommige mensen stelden de status van de Monegask in vraag. Nochtans is hij een van de tien spelers die het meeste minuten verzamelde bij Monaco. "Iedereen heeft een mening, maar ik zit in de selectie. Dat is het voornaamste voor mij."

Dat er meewarig wordt gedaan over de Ligue 1, zit Tielemans wel dwars. "De Franse competitie wordt een beetje over het hoofd gezien in België. Dat stoort me wel. Men moet eerst naar de competitie kijken, vooraleer te oordelen. De tweede plaats was onze ambitie. Zo konden we ons opnieuw rechtstreeks kwalificeren voor de Champions League."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties