Youri Tielemans stelt iedereen gerust: "Wij zijn tactisch wél flexibel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubize
| 1 reacties
Youri Tielemans stelt iedereen gerust: "Wij zijn tactisch wél flexibel"

Volg België nu via WhatsApp!

De vrees van de meeste analisten is dat de Rode Duivels zich niet voldoende tactisch kunnen aanpassen aan een sterkere tegenstander, omdat er nooit terdege een andere tactiek getest werd. Youri Tielemans countert.

Net als Kevin De Bruyne werd Tielemans gevraagd naar de tactiek van Martinez. "Aha, de typische vraag", glimlachte hij. "We weten steeds beter wat we moeten doen. We krijgen opdrachten van de trainer voor elke match en proberen die zo goed mogelijk uit te voeren."

"Tegen Portugal hebben we al wat zaken kunnen verbeteren en ook tegen Egypte was dat het geval. Nu moet het nog beter gaan tegen Costa Rica. Het doel is elke week sterker worden. De groep is er zich van bewust dat het steeds beter loopt."

Waarom wordt die vraag dan zo vaak gesteld? "Omdat de mensen buitenaf niet weten wat er zich intern afspeelt. We kunnen ook niet alles tonen op training, anders staat het in de kranten de dag nadien en weten onze tegenstanders het ook."

Zonder te testen, kunnen de Rode Duivels volgens Tielemans wél plots anders spelen. "We weten best dat we verschillende systemen aankunnen en we flexibel zijn. De coach houdt vast aan zijn defensie van drie, maar we weten dat we ook met vier achterin kunnen spelen als het nodig zou zijn. Trouwens, als we balbezit houden met die 3-4-3, waarom zouden we dan veranderen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties