Uitkijken naar én voor oude bekende bij Costa Rica: "Ik volg het Belgisch voetbal nog steeds"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Uitkijken naar én voor oude bekende bij Costa Rica: "Ik volg het Belgisch voetbal nog steeds"
Foto: © photonews

Dat u morgenavond een aantal spelers van oefenpartner costa Rica zult herkennen, is zeker. Bryan Ruiz op kop. De intussen 32-jarige stijlrijke aanvaller heeft een verleden bij AA Gent en kijkt reikhalzend uit naar de confrontatie met de Rode Duivels.

"Ik ben ontzettend blij dat ik nog eens in België kan spelen. Ik volg het Belgisch voetbal nog steeds", klonk het enthousiast op de persconferentie van de nationale ploeg van Costa Rica. "België is een ploeg van een heel hoog niveau. Tegen het nummer drie van de wereld mogen spelen, is voor ons dan ook een uitstekende test." 

Goeie vriend bij Duivels

Voor Ruiz wordt het ook een blij weerzien met één speler in het bijzonder: "Ik kijk er echt naar uit om Mousa Dembélé terug te zien. Toen we samen bij Fulham speelden, waren we erg goeie vrienden. Ik ben blij dat ik hem morgen nog eens kan spreken."

Dat Dembélé geen basisplaats heeft bij de Rode Duivels, wat denkt kapitein Ruiz daarvan? "Hij is een fantastische middenvelder, je kunt hem onmogelijk de bal afhandig maken en zijn linkervoet is formidabel. Alleen heeft België ontzettend veel talent, dan is het natuurlijk onvermijdelijk dat er topspelers op de bank zitten."


 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties