? Schitteren op het songfestival, de leukste WK-commercial maken of een strafschop van Messi stoppen? Hij kan het allemaal!
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Hannes Halldorsson is een gekend videomaker in eigen land IJsland en maakte ook een vette reclamespot voor Coca Cola, nu ook strafschop gepakt van Messi

? Schitteren op het songfestival, de leukste WK-commercial maken of een strafschop van Messi stoppen? Hij kan het allemaal!
Foto: © photonews

De strafschop van Lionel Messi stoppen bezorgde hem wereldfaam, maar Hannes Thor Halldórsson is in eigen land al lang een bekend figuur. Zo maakte hij de videoclips van een aantal grote sterren in zijn land én maakte hij flink wat clips voor commercials. Hoogtepunt: het songfestival 2012.

In de editie van het songfestival waarin Airis voor België de finale niet haalde en Loreen met Euphoria de hoofdvogel afschoot, was de IJslandse inzending van Greta Salome en Jonsi.

En de clip bij dat nummer werd gemaakt door ene Hannes Halldorsson, op dat moment actief als voetballer bij KR in eigen land. Hoofdberoep: films en clips maken bij SagaFilm.

Fulltime prof sinds 2014

Pas in 2014 ging de doelman voluit zijn kans om fulltime prof te worden bij het Noorse Sandness Ulf. Zijn job in de filmindustrie wordt even on hold gezet, maar zijn voormalige werkgever gaf wel al aan de goalie sowieso terug aan te werven na zijn actieve loopbaan.

Van toen ging het snel: vorig jaar speelde hij bij NEC Nijmegen, met een uitleenbeurt richting Bodo/Glimt. Daarna volgde Randers, waar hij sinds de zomer van 2016 het mooie weer maakte. 

Viking Clap

Voor het WK 2018 ging hij voor Coca Cola aan de slag om op de beat van de Viking Clap een waanzinnig leuke commercial te maken. Die gaat nu - sinds de strafschopmisser van Messi - de wereld rond. Een must see.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties