OFFICIEEL: Jacky Mathijssen heeft nieuwe uitdaging beet (én kreeg zelfs duwtje in de rug van Roberto Martínez)

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
OFFICIEEL: Jacky Mathijssen heeft nieuwe uitdaging beet (én kreeg zelfs duwtje in de rug van Roberto Martínez)

Volg België nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen mag zich opmaken voor een nieuw trainersavontuur. De intussen 54-jarige ex-coach van Charleroi, Club Brugge en Westerlo gaat aan de slag als bondscoach van onze nationale U19.

Mathijssen treedt zo in de voetsporen van Gert Verheyen, die bij KV Oostende aan zijn eerste avontuur op clubniveau is begonnen. Het KBVB-contract van de gewezen doelman gaat in op 1 juli 2018. 

Winnaarsmentaliteit

"De aanstelling van Jacky Mathijssen past in het kader van de verdere professionalisering van de nationale jeugdploegen waarbij ervaren coaches of ex-profs uit de Jupiler Pro League hun kennis en ervaring overbrengen op de jongeren en hen tegelijk de winnaarsmentaliteit bijbrengen die onontbeerlijk is in het topvoetbal", klinkt het bij de Belgische voetbalbond.  

"Ook bondscoach Roberto Martínez heeft zich in deze fase van doorgedreven professionalisering mee geëngageerd en de keuze voor Jacky Mathijssen mee bepaald." Het is nu de bedoeling om de technische staf van de U19 verder aan te vullen met een assistent, een keeperstrainer én een analist. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties