Alderweireld over het verschil tussen Wilmots en Martinez: "Tactisch trainen en inspelen op zwaktes van de tegenstander"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Dedovsk
| 0 reacties
Alderweireld over het verschil tussen Wilmots en Martinez: "Tactisch trainen en inspelen op zwaktes van de tegenstander"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het verschil tussen Roberto Martinez en Marc Wilmots is hemelsbreed. Toby Alderweireld sprak dinsdagmiddag in aanloop naar de wedstrijd tegen Engeland met de pers en gaf zijn mening.

"We trainen vaak tactisch, op details die we opmerken na wedstrijden", haalde de verdediger meteen het grootste verschil aan tussen de twee bondscoaches. "We willen het gewoon na elke match beter doen en die gesloten trainingen zorgen ook voor meer rust." Bij Wilmots waren in Brazilië de trainingen immers grotendeels open.

"Elke coach heeft zijn eigen aanpak, maar nu proberen we elke match van de tegenstander te analyseren en hen pijn te doen door hun zwakheden uit te buiten. Uiteraard willen we vooral uitgaan van eigen sterkte, maar je moet ook op die tegenstander inspelen." Tegen de Engelsen wordt het oppassen voor de stilstaande fases.

Dat ander systeem? Vaak gaat het maar over twee meter meer naar links, rechts of achteruit

"Die goal op vrije trap die we incasseerden tegen Tunesië hebben we bekeken. We moeten een beter signaal geven wanneer we uitstappen of wanneer we de bal aanvallen. Het voordeel is dat je op zoiets kan trainen." De hand van Martinez laat zich ook zien in de verschillende systemen. "Tegen Panama bleef het in balbezit een 3-4-3 en in balverlies 4-3-3. Vaak gaat het maar over twee meter meer naar links, rechts of achteruit. Op zich valt dat dus wel mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties