Martinez onthult het grootste verschil met Brazilië en de éne Rode Duivel die daar een antwoord op heeft

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht en Redactie
| -1 reacties
Martinez onthult het grootste verschil met Brazilië en de éne Rode Duivel die daar een antwoord op heeft

Het kleine België tegen het grote Brazilië, het moet één van de grootste knallers van dit WK worden. Een verschil is er zeker wel: Brazilië heeft één specifiek voordeel waarover de Belgen niet meteen beschikken, maar Roberto Martinez weet ook wie kan helpen om ze over de streep te trekken.

"Er is een duidelijk verschil tussen ons en Brazilië", geeft Martinez meteen toe op de persbabbel. "De ploegen zijn nochtans aan elkaar gewaagd in kwaliteit, maar het verschil is dat België nog nooit een WK heeft gewonnen. Die knowhow ontbreekt."

"Ondertussen is Brazilië de recordkampioen en gaan zij minder met die mentale barrière zitten. Uiteraard gaan we ze even hard uitdagen en gaan we vol om te winnen, maar het feit is nu eenmaal dat zij weten hoe het voelt om een WK te winnen", aldus Martinez.

Wereldkampioen Henry

Wanneer een Franstalige journalist later een vraag stelt over assistent Thierry Henry, komt Martinez erop terug. "Zijn knowhow is enorm belangrijk. Thierry heeft een WK en Europese kampioenschappen gewonnen. Hij weet hoe het voelt om in die situatie voor de match van je leven te zitten en daarom is zijn dagelijkse input immens belangrijk voor ons." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties