Vier individuele prijzen, vier winnaars: dit zijn volgens ons de grootste uitblinkers van het WK in elke categorie
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties

Dit zijn de kanshebbers voor de individuele prijzen op het WK 2018

Vier individuele prijzen, vier winnaars: dit zijn volgens ons de grootste uitblinkers van het WK in elke categorie

Het finaleweekend staat voor de deur en dat betekent dat de prijzen op het einde worden uitgereikt. Uiteraard hopen we allemaal dat België brons pakt en wordt het zondag uitkijken naar de grote finale Frankrijk-Kroatië. Daarnaast zijn er nog de individuele prijzen en dit zijn de kanshebbers.

Vier spelers in evenveel categorieën gaan los van de teamprestatie naar huis met een individuele trofee. Wij doen nu al een vroege voorspelling met telkens een top 5.

Golden Ball (beste speler)

De grootste prijs van allemaal en 'onze' Hazard is ongetwijfeld een kanshebber. België heeft zich nu echt naast de toplanden gezet, met de kapitein op kop. Drie anderen komen van de finalisten: Modric de kilometervreter en Kroatische draaischijf, Pogba die letterlijk overal liep en zijn man nooit een centimeter gaf en ten slotte Griezmann, die met zijn fantastische acties tot drie goals en twee assists voor Frankrijk kwam. Als outsider gaan we voor Godin, de beste verdediger van het toernooi.

Golden Boot (topscorer)

De categorie van de topscorers is een uitzondering, aangezien die echt puur op de cijfers aankomt. Kane is uiteraard de favoriet en Big Rom lijkt zo'n beetje de enige die hem in het onderlinge duel nog het vuur aan de schenen kan leggen. Verder zetten we hier enkel de spelers die nog in het toernooi zitten. Cristiano Ronaldo en Denis Cheryshev tellen er bijvoorbeeld ook vier, maar kunnen er geen meer maken.

Golden Glove (beste doelman)

Deze kan verschillende kanten uitgaan. Courtois verdient de prijs eigenlijk alleen al voor zijn partij tegen Brazilië, maar hij is zeker niet alleen. De Deen Schmeichel keepte een wereldpartij inclusief penalty's tegen Kroatië, waar ook finalist Subasic het beste van zichzelf gaf. Lloris liet zich zelfs tegen het meest scorende België niet passeren en als outsider verdient Rouche Ochoa ook zeker een vermelding.

Best Young Player Award (beste speler onder 21 jaar)

Dit is eigenlijk geen enkele discussie waard: Mbappé is de onbetwiste nummer één voor deze award. (Overbodig) aanvullen doen we met enkele jongeren die mooie dingen lieten. Tielemans speelde in de derde groepsmatch, mocht ook twee keer invallen en gaf bovendien twee assists. Daarbij wilden we stiekem een Rode Duivel in elke categorie. Spelers als Dele Alli of Lucas Hernandez zijn een paar maanden te oud om in aanmerking te komen voor deze categorie.

Wie zijn jouw vier winnaars voor deze individuele prijzen? Laat je horen in de commentaarsectie!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties