Deze nieuwkomers maakten al indruk op OHL-coach Pearson: "Allemaal dingen waar we erg blij mee zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 1 reacties
Deze nieuwkomers maakten al indruk op OHL-coach Pearson: "Allemaal dingen waar we erg blij mee zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog twee weken tot de competitiestart voor OHL, maar coach Nigel Pearson maalde niet echt om de 0-2 nederlaag tegen AA Gent. De Engelse oefenmeester gaf heel wat spelers een kans en enkele nieuwkomers lieten volgens hem een goede indruk na.

De twee Gentse goals waren vermijdbaar. Moore gaf Limbombe een cadeautje, terwijl Schuermans in de fout ging in de eigen zestien. "Het waren twee vermijdbare tegengoals, maar de start van het seizoen is nog twee weken", vertelde Pearson. "Maar ik heb ook enkele goede dingen gezien, zoals Vanlandschoot op het middenveld. Hij wil graag vooruit spelen en heeft heel wat loopvermogen, wat goed is."

Ook over zijn voorlinie was de ex-coach van Leicester City erg positief. "Sam (Hendriks) heeft zo veel in de ruimte gelopen, ook al kwam er misschien wat weinig gevaar uit. Als spits ben je afhankelijk van de aanvoer. Maar ik ben wel tevreden met zijn 90 minuten."

Snelheid van Myny

Olivier Myny was soms wat ongelukkig met zijn laatste pass, maar de vleugelspeler toonde wel dat hij door zijn snelheid erg belangrijk kan worden. "'Oli' heeft een goede voorbereiding gehad. Hij is een andere optie voor ons, iemand die graag de ruimte benut. Het waren allemaal dingen waar we erg blij mee zijn", was Pearson positief over de nieuwkomers. 

Zelf wist Myny ook dat er nog wat werk aan de winkel is. "We hebben een aantal kansen gecreëerd, maar de laatste bal kwam er niet altijd uit. Maar we komen er wel", aldus de ex-speler van Waasland-Beveren. "We staan redelijk scherp. Dat is voorlopig het belangrijkste. Binnen twee weken moeten we klaar zijn. Dat de coach tevreden was? Ik probeer graag de ruimte achter de verdediging te zoeken. Dat is mijn spel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties