Berusting bij De Boeck: "Ik mag geen kritiek hebben... Ik kan mijn spelers niks verwijten"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Kortrijk
| 7 reacties

Glen De Boeck weet dat zijn voorbereiding op niks trok

Berusting bij De Boeck: "Ik mag geen kritiek hebben... Ik kan mijn spelers niks verwijten"
Foto: © photonews

Glen De Boeck zat net niet met de handen in het haar na de match tegen Anderlecht. Berusting dan maar... "Dan mag je wel zeggen dat ik geen kritiek mag hebben..." Bij Kortrijk hebben ze blijkbaar hun hele seizoensstart op de helling gezet.

De Boeck nam Anderlecht als voorbeeld. "Punt 1: zij hebben een heel goeie kern samengesteld als ik zie wie er allemaal thuis en in de tribune zat. Punt 2: ik ben niet verrast dat we fysiek overpowered werden. Anderlecht heeft zes weken met 32 of meer man kunnen werken. Wij waren bij momenten met 13-14."

"Ik kan mijn spelers niks verwijten. Een voorbereiding dient om spelers fysiek en tactisch voor te bereiden. Wij hebben geen van de twee kunnen doen. Jongens met een zekere leeftijd als Lepoint en Kagelmacher hebben alle matchen 90 minuten moeten spelen, maar dan moest je die wat meer sparen in de week. Je zag dat we het allemaal niet konden belopen."

Spanningen

De Boeck trok al eerder aan de alarmbel, maar werd teruggefloten door voorzitter Joseph Allijns. "Dan mag je wel zeggen dat er geen kritiek mag komen. Tuurlijk heb ik ook de spanningen in de groep gevoeld. Bij de jongens was er veel bezorgdheid, maar nu zijn er nieuwe spelers en moeten we doorwerken. We gaan die fysieke achterstand stukje bij beetje wegwerken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties