Veelbelovende voorbereiding en toch geen Belgisch duo op middenveld van Inter: waar blijft die doorbraak van Xian Emmers?
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

Xian Emmers moet nog minstens een jaartje wachten op zijn debuut bij Inter

Veelbelovende voorbereiding en toch geen Belgisch duo op middenveld van Inter: waar blijft die doorbraak van Xian Emmers?

In aanloop naar het nieuwe seizoen zag het er lang naar uit dat Xian Emmers eindelijk zijn kans zou krijgen bij Inter Milaan. Toch werd hij op de Italiaanse Transfer Deadline Day opvallend genoeg uitgeleend aan tweedeklasser Cremonese. Nog een jaartje wachten op zijn grote doobraak...

Xian Emmers (19) is één van de vele jonge Belgische toptalenten die al op jonge leeftijd naar Italië trok. In de zomer van 2015 koos de jeugdspeler van Racing Genk voor het grote Inter Milaan, waar hij zich deze zomer voor het eerst echt in de A-kern toonde. Hij kreeg veel speeltijd tijdens de voorbereiding, onder meer in de International Champions Cup tegen Chelsea en Lyon.

Het zag er dus veelbelovend uit voor het jonkie dat door zijn gelijkaardige profiel 'de nieuwe De Bruyne' genoemd wordt. Coach Luciano Spalletti haalde de Belg bovendien in februari van dit jaar zelf naar de A-kern en zijn contract werd opengebroken met een verlenging tot 2022. 

Xian Emmers (links onderaan) in de basis tegen Chelsea op de International Champions Cup.

Maar ondanks meerdere selecties bleef zijn officiële debuut in de Serie A voorlopig uit en op Transfer Deadline Day kwam het bericht: 'Xian Emmers voor één seizoen uitgeleend aan Cremonese.' Een club die na promotie in derde klasse vorig seizoen veertiende eindigde in de Serie B.

Waarom niet?

De verklaring? De stugge concurrentie op het middenveld speelde geheid een rol: Radja Nainggolan, Marcelo Brozovic, Borja Valero, Matias Vecino, Joao Mario, er was volgens de transfergeruchten zelfs even sprake van Luka Modric. Die speel je als jonkie niet zomaar uit de ploeg.

Bovendien deed Emmers zijn ervaring tot nu toe op in de Primavera, de hoogste jeugdcompetitie in Italië. Een U23-ploeg bestaat daar niet, dus als hij niet kon doorbreken in de eerste ploeg, moest hij maar (tijdelijk) vertrekken. Zinho Vanheusden, ook een 19-jarige Belg van Inter, stond voor hetzelfde dilemma en koos uiteindelijk voor een uitleenbeurt aan Standard. In het beste geval kun je het bekijken als één stap achteruit om er twee vooruit te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties