Alsof hij nooit was weggeweest bij KV Mechelen: "Ik was niet bang voor de reactie van de fans. Mijn straf was zwaar genoeg, hé"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Mechelen
| 3 reacties
Alsof hij nooit was weggeweest bij KV Mechelen: "Ik was niet bang voor de reactie van de fans. Mijn straf was zwaar genoeg, hé"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In extremis werd hij nog weggeplukt bij Waasland-Beveren, maar zondag mocht Joachim Van Damme bij KV Mechelen al meteen op een basisplek rekenen tegen Tubeke. En met succes, want Van Damme deed het meer dan behoorlijk in de zuinige 1-0 zege.

Een geslaagde terugkeer dus voor Van Damme. "Het is top om zo te beginnen, hé", vertelde de middenvelder na de wedstrijd. "Dit was geen gemakkelijke match. We hebben het onszelf wat moeilijk gemaakt door de kansen niet af te maken. Voor hetzelfde geld winnen we hier met 4-0. Al kon het in de eerste helft ook anders gelopen zijn door die bal op de paal en hun kans op een hoekschop."

Schorsing

Twee jaar geleden werd Van Damme weggestuurd bij KV Mechelen. In januari 2016 werd hij betrapt op het gebruik van cocäine, waardoor hij twee jaar geschorst werd. "Ik was niet bang voor de reactie van de fans. Ik heb mijn straf uitgezeten. Ze was zwaar genoeg, hé", aldus de Waaslander. "Maar dat ligt nu achter mij, al zijn er altijd voor- en tegenstanders. De fans hebben mij gewoon heel goed ontvangen."

En terecht, want Van Damme bracht voetballend vermogen én vechtlust in de ploeg. "Daar sta ik voor bekend. De ene fan ziet dat graag, de andere niet. Maar vechtlust en het spel verdelen zijn mijn kwaliteiten als speler. Of ik wist dat ik meteen zou spelen? Het was wel al meegegeven. Er zijn enkele geschorsten en er is een speler (Yacouba Sylla, red.) naar de B-kern gestuurd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties