Debatteer mee over de zin of onzin van de Nations League: de resultaten!

Yannick Lambrecht Sander De Graeve Aernout Van Lindt
Yannick Lambrecht, Sander De Graeve en Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Debatteer mee over de zin of onzin van de Nations League: de resultaten!

Volg België nu via WhatsApp!

België neemt het de komende maanden in vier wedstrijden op tegen IJsland en Zwitserland in de compleet nieuwe Nations League. Een manier van de UEFA om komaf te maken met de oefenwedstrijden van weleer en meer wedstrijden met inzet te spelen. Maar of dat ook gaat lukken?

UPDATE: ​De resultaten zijn binnen, hier zijn ze!

Debat van de Week

Het is in ieder geval de inzet van ons debat van de week. We willen jullie namelijk graag wat meer uitleg verschaffen over de Nations League en enkele positieve en/of negatieve punten meegeven om mee aan de slag te gaan.

Op papier is het een goede zaak dat de beste landen samenzitten in de eerste groep van twaalf landen. Het zorgt ervoor dat we in de Nations League een paar absolute topmatchen voor de kiezen krijgen. Maar: in groepen van drie zijn er toch nog momenten dat een van de drie teams vrij is, waarop toch nog oefenmatchen volgen.

Bovendien zijn niet alle groepen even aantrekkelijk. De matchen tegen IJsland en Zwitserland zullen niet plots sneller uitverkocht raken omdat het ‘met inzet’ is. Die inzet is overigens beperkt, want pas na een eventuele slechte EK-kwalificatiecampagne kan de Nations League van pas komen.

Al hoeft ook hier duidelijk gesteld te worden: je kan laatste worden in de Nations League en toch een gratis ticket voor het EK afdwingen als alle andere toplanden zich ook plaatsen, dat lijkt wat gek. Voor Nederland misschien een goede zaak …

Op het EK – met 24 landen sowieso al wat aan de grote kant – zal echter ook sowieso één absoluut kneusje deelnemen, want uit de ‘slechtste’ 15 landen komt ook een winnaar die naar het EK mag. Dat wringt misschien wel … Wat zijn uw bezwaren of vindt u het goed zo? Doe mee in onze discussie.

Is de Nations League voor jou zinvol? Wat is je voornaamste bezwaar?

68%
7%
0%
0%
14%
7%
4%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties