Waarom KV Mechelen na de eerste overwinning wel/niet vertrokken is in 1B

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 22 reacties
Waarom KV Mechelen na de eerste overwinning wel/niet vertrokken is in 1B

KV Mechelen - Tubize: 1-0. De eerste overwinning voor KV Mechelen op de vierde speeldag. Wat later dan verwacht, maar is reeksfavoriet Malinwa nu voor echt vertrokken?

Waarom wel

Meer dan de drie punten kan het mentale aspect de klik geven. Wie afgelopen zondag Achter De Kazerne aanwezig was, viel achterover van de zuchten van opluchting en kon het gewicht bijna van de schouders horen vallen. Op voorhand dachten veel voetbalfans, al dan niet terecht, immers dat Mechelen door de duidelijke voordelen op papier wel even door dat '1B'tje' zou cruisen.

Mechelen begon misschien iets te veel met een aanpak voor 1A in een volledig andere competitie en heeft zich zo onbedoeld laten verrassen. Vergeet ook niet dat deze club in maart degradeerde en pas in augustus terug competitief begon te spelen. Dan is een stroeve start geen totale verrassing. 

Mechelen kan voortaan ook werken in een stabielere omgeving. Er heerste veel onzekerheid na de degradatie, de club maakte een vroege trainerswissel mee, de transfermercato was in- en uitgaand een hele drukke periode. Eens die zorgen achter de rug zijn, moet dat weldra ook overdragen op het groene veld.

Waarom niet

Het programma is niet mals: twee opeenvolgende uitmatchen naar Union en Beerschot Wilrijk. Net twee ploegen die eveneens klaar zijn om er voor echt aan te beginnen na een ongelukkige start. Stel dat KVM twee keer punten laat vallen, zal niemand nog spreken over die eerste zege.

De vraag blijft ook of de vele bekende namen eigenlijk al een ploeg vormen. Het hangt momenteel nog iets te veel als los zand aan elkaar en puur rekenen op een efficiënte Tainmont die ook scoort in mindere matchen is geen oplossing voor de lange termijn.

Trainer Vrancken noemde na de bekermatch zelf nog opvallend veel werkpunten op: een compact blok vormen, snelle omschakelingen, vrank en vrij spelen, leiders in de ploeg hebben... Als hij dat er quasi meteen inkrijgt, top. Zoniet, zal Mechelen echt nog zijn chips moeten inzetten op de tweede periode.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties