Ex-aanvaller legt uit waarom Beerschot altijd zijn club zal blijven: "De supporters zijn uniek"

Ex-aanvaller legt uit waarom Beerschot altijd zijn club zal blijven: "De supporters zijn uniek"
Foto: © Photonews

Sherjill MacDonald beleefde naar eigen zeggen zijn mooiste jaren bij Beerschot. De aanvaller, nu actief in Zuid-Korea, zal de club altijd een warm hard blijven toedragen.

In GvA legt MacDonald uit waarom hij zo van de club houdt. "Ik denk dat het komt omdat ik bij Beerschot mijn beste jaren als profvoetballer meemaakte. Ik werd toen regelmatig aangeklampt of herkend op straat. Als het goed gaat, dragen de supporters je op handen."

Hij heeft er tal van anekdotes over. "We hadden toen ook een geweldige groep. Iedereen kon het goed met elkaar vinden, jong en oud. Zelfs met de trainers: Jacky Mathijssen, Pierre Thyssen, ... Ik heb dat nadien nooit meer meegemaakt."

De sfeer op het Kiel is echt, die is niet fake

"Tijdens een bosloop waren we nog maar net het hoekje om of we zaten al met de hele ploeg een koffietje te drinken op een terras. Ik denk niet dat Jacky dat toen door had. We maakten veel plezier en we behaalden ook mooie resultaten. Ik heb eigenlijk alleen maar goede herinneringen aan die periode."

"Ik heb in mijn carrière bij grotere clubs en in grotere stadions gespeeld, maar de sfeer op het Kiel is écht. Die is niet fake. De supporters van Beerschot zijn uniek en dat voelen de spelers op het veld ook. Ik heb er mijn hart verloren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties