Analist voorspelt niet veel goeds voor Vanderhaeghe: "Als Sollied opduikt, weet je dat het bestuur panikeert"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 322 reacties
Analist voorspelt niet veel goeds voor Vanderhaeghe: "Als Sollied opduikt, weet je dat het bestuur panikeert"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent zal tegen Club Brugge in eigen huis nog steeds geleid worden door Yves Vanderhaeghe. Dat ondanks kritiek van de fans én een overleg met Trond Sollied. Ook Wim De Coninck ziet dat de stoel van Vanderhaeghe niet meer zo stevig staat als vorig seizoen.

“Dit lijkt me vooral voor Yves een heel moeilijke situatie. Het is ook niet sinds maandag dat hij een zekere argwaan voelt in de Gentse rangen. Maar als Trond Sollied plots opduikt als raadgever, besef je toch wel dat er een zekere paniekreactie is ontstaan binnen de schoot van het Gentse bestuur", aldus De Coninck in Het Nieuwsblad

Talent vertrokken

Het spel van de Buffalo's is bij wijlen ook niet om aan te zien. Dat terwijl men in een recent verleden nog verwend werd. "Vooral het spelniveau is tot nu toe niet hoog genoeg om de ambities te realiseren. Er is zeker nog wel wat kwaliteit aanwezig, maar er is ook toch flink wat talent vertrokken. Helaas is het dan telkens de trainer die het gelag moet betalen.”

“AA Gent is in al zijn geledingen uiteraard ook veeleisender geworden na de successen van de voorbije jaren. Dit zijn hoe dan ook geen fijne werkomstandigheden voor zowel coach als spelers. De partij van zondag tegen Club Brugge is dan ook cruciaal: een nederlaag wordt wellicht niet meer getolereerd."

Kroniek van een aangekondigde breuk

"Je begrijpt dan ook dat de druk stilaan onhoudbaar is geworden. Dit is geen primeur in het Belgische voetbal, maar ik vrees dat het einde nu toch wel stilaan in zicht is. Maar weet je, naar mijn gevoel was deze samenwerking bijna bij voorbaat gedoemd om te mislukken. Noem het een kroniek van een aangekondigde breuk. Het was voor velen dan ook al even duidelijk dat deze samenwerking fundamenteel niet goed zat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties