Kabasele getuigt: "Mijn ploegmaats hebben me kunnen tegenhouden" en "Dat is het Trump-effect"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Christian Kabasele over het racisme in de huidige maatschappij

Kabasele getuigt: "Mijn ploegmaats hebben me kunnen tegenhouden" en "Dat is het Trump-effect"

Christian Kabasele is een man met een mening. De 27-jarige verdediger van Watford staat op de barricades als er racisme in het spel is. En dat zal hij altijd doen, zelfs als het bij zijn eigen ploeg is.

Zo had hij bij Watford er ook eentje... “Eén keer. Het was een staflid dat mij anders behandelde dan anderen. Ik zal nooit zwijgen als ik het voel, maar het is soms moeilijk om er de vinger op te leggen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"In de voorbereiding vorig seizoen was er een Spaanse speler die me negro noemde. Mijn stoppen sloegen door, maar mijn ploegmaats hebben me kunnen tegenhouden. De Spanjaarden in de ploeg legden me uit dat het gewoon Spaans voor kleurlingen is."

Ik laat die dingen niet over me heen gaan

"Ik gun hem het voordeel van de twijfel en dus ben ik gekalmeerd. Anders was ik wellicht agressiever geworden. Dat is misschien niet de beste manier om te reageren, maar ik laat die dingen niet over me heen gaan."

Ook toen weervrouw Cécile Djung werd beschreven als "te zwart voor het scherm" ging Kabasele in de aanval. "Dat is het Trump-effect op onze maatschappij. Als de leider van het grootste westerse land zich permitteert om zonder filter over mensen te praten en laat verstaan dat hij tegen buitenlanders en mensen van kleur is, dan nemen anderen daar een voorbeeld aan. Waarom zouden zij dan nog zwijgen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties