Analyse Volgens de cijfers is Hein Vanhaezebrouck voorlopig de slechtste coach van Anderlecht deze eeuw - en wie was de beste?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 36 reacties
Volgens de cijfers is Hein Vanhaezebrouck voorlopig de slechtste coach van Anderlecht deze eeuw - en wie was de beste?
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck werd exact een jaar geleden aangesteld als nieuwe coach van RSC Anderlecht. Dat zijn eerste jaar niet meteen voorspoedig verliep? Dat bewijzen ook de cijfers.

In vergelijking met alle andere coaches die in de 21e eeuw aan boord kwamen bij RSC Anderlecht zijn de cijfers van Hein Vanhaezebrouck in zijn eerste jaar dramatisch. Volgens Transfermarkt haalt hij amper 1.53 punten per wedstrijd gemiddeld, of 51% van de punten.

Daarmee doet hij veel en veel slechter dan Anthuenis (73%), Broos (73%), Jacobs (67%), Hasi (67%), Weiler (66%), Van Den Brom (65%) en Vercauteren (62%) in het eerste jaar dat zij actief waren bij de club. Bovendien won Vanhaezebrouck amper 46% van zijn duels.

Als we de resultaten doorheen de jaren bekijken, dan haalt Vanhaezebrouck voorlopig veruit het minste punten per wedstrijd. Nog opvallender: het doelsaldo van Anderlecht is het laatste jaar negatief. Vanhaezebrouck zorgt voorlopig voor een 69-72, waarmee hij de eerste coach deze eeuw is die zo'n negatieve cijfers voorlegt in zijn eerste jaar - alle anderen zitten qua doelsaldo op +40 of meer.

Volgens La Dernière Heure is de afkoopsom om Vanhaezebrouck te ontslaan ongeveer 1,9 miljoen euro. Diverse analisten lieten al verstaan dat het crisis is op Neerpede en in het Astridpark, maar de coach van paars-wit wil rustig verder bouwen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties