? Fans Eendracht Aalst hekelen eigen bestuur met 19 minuten stilte tijdens Denderderby: "Ze beschouwen ons als een noodzakelijk kwaad"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Aalst
| 1 reacties

Fans Eendracht Aalst hekelen eigen bestuur met 19 minuten stilte tijdens Denderderby

? Fans Eendracht Aalst hekelen eigen bestuur met 19 minuten stilte tijdens Denderderby: "Ze beschouwen ons als een noodzakelijk kwaad"
Foto: AVL

De derby van de Denderstreek tussen Eendracht Aalst en Dender staat altijd garant voor de nodige sfeer, ook tussen beide supportersgroepen. De eerste 19 minuten bleef het van thuiskant echter opvallend stil.

De supporters van Eendracht Aalst pikken het niet langer dat er een heksenjacht op de supporters bezig is en wilden met een duidelijke actie uitpakken. 19 minuten en 19 seconden lang bleef het stil in de tribunes van het sfeervak.

Dat was een verwijzing naar het oprichtingjaar van Eendracht Aalst, in 1919 met stamnummer 90. De Ajuinen bestaan volgend jaar dus een hele eeuw, maar voorlopig niet al te veel redenen tot feesten.

"Een club leeft dankzij haar fans, het clubbestuur ziet dat anders en beschouwt de fans eerder als een noodzakelijk kwaad", klonk het onder meer. De heksenjacht op de eigen supporters, de willekeurige stadionverboden, het gebrek aan communicatie naar de achterban, ... wordt allemaal aangekaart.

Video na 19'19":

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e amateurliga

Nieuwste reacties