Interview Dries Wouters begint met Genk als leider aan het competitievervolg: "Met al die lof is het niet gemakkelijk om de rust te bewaren"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 17 reacties

Dries Wouters pakte me KRC Genk de koppositie in de Jupiler Pro League

Dries Wouters begint met Genk als leider aan het competitievervolg: "Met al die lof is het niet gemakkelijk om de rust te bewaren"
Foto: © photonews

KRC Genk begint als leider aan het competitievervolg. De Limburgers gingen de interlandbreak in met een klinkende 1-5-overwinning bij AA Gent.

"Het is mooi dat we op die eerste plaats staan", vertelt Dries Wouters, die werd opgeroepen bij de Belgische beloften. "Met Club Brugge spelen we het beste voetbal van de competitie. Het loopt geweldig vlot."

De 21-jarige verdediger kreeg in de Ghelamco Arena zijn eerste competitieminuten. "Leuk om in te vallen voor zo'n geweldig uitpubliek. Op basis van vorig seizoen had ik misschien al meer minuten verdiend. Dat zegt de coach me ook vaak. Maar ik blijf geduldig werken. Dan komen die kansen wel."

"Ik heb in de zomer even aan een uitleenbeurt gedacht, maar het bestuur maakte me snel duidelijk dat de club me wilde houden. We werken toe naar play-off 1, en willen ook in de twee andere competities lang meedoen. Dan heb je een grote kern nodig."

"We gaan niet meteen torenhoge ambities uitspreken. Als iedereen nuchter blijft, kan het een heel mooi seizoen worden."

Hoe moeilijk is het om de rust te bewaren met al die complimenten van buitenaf? "Dat is niet gemakkelijk, want er wordt met veel lof gestrooid. Die Europese nederlaag bij Sarpsborg heeft ons weer met de voeten op de grond gezet."

"We gaan niet meteen torenhoge ambities uitspreken. Als iedereen nuchter blijft, kan het een heel mooi seizoen worden", besluit Wouters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties