Valcke leidt Lommel naar koppositie tegen rode lantaarn

Valcke leidt Lommel naar koppositie tegen rode lantaarn
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is een onwaarschijnlijk verhaal, maar promovendus Lommel is nog altijd niet weg te slaan uit de strijd om de eerste periode. Het komt zelfs voorlopig aan de leiding na een verdiende 0-2-overwinning op het veld van Tubeke. Bij de Tubekenaren, die nu alleen laatste staan, is het armoe troef.

Niet dat er veel glans aan de Lommelse zege zat, maar er viel ook niets op af te dingen. In een wedstrijd die weinig om het lijf had was Lommel sneller op de bal en was het ook de meest balvaardige ploeg. Uit dat technisch overwicht puurden de bezoekers weinig, tot daar in de laatste vijf minuten van de eerste helft toch de eerste kansen waren.

Doelpunt en assist voor Rocha

Defourny schatte het schot van Rocha goed in. Op de hieropvolgende fase bracht de doelman redding op de lijn en werd hij daarbij bijgestaan door rechtsachter Lippini. De 0-1 volgde na rust zowaar uit een tegenstoot. Door de snelle tegenprik zelf op te zetten en ook af te maken, gaf Valcke vorm aan de overwinning voor Lommel. Na knap samenspel met Rocha rondde hij af met een knappe stifter.

Een onmachtig Tubeke geraakte slechts aan één kansje. Na een doorsteekpass van Nemane stuitte Traore op Coucke. In blessuretijd werden alle twijfels weggenomen en kreeg de thuisploeg de doodsteek. Rocha zorgde van dichtbij voor de 0-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties