'In Youth We Trust': Verschueren heeft duidelijk plan met de jeugd dat gevolgen heeft voor iedere hoofdcoach van Anderlecht

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Anderlecht
| 37 reacties
'In Youth We Trust': Verschueren heeft duidelijk plan met de jeugd dat gevolgen heeft voor iedere hoofdcoach van Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij RSC Anderlecht werd woensdag de nieuwe sportieve structuur voorgesteld. Marc Coucke en Michael Verschueren tekenden present. Die laatste wil meer dan ooit inzetten op eigen jeugd.

'In Youth We Trust'. Het is al een paar maanden het mantra van RSC Anderlecht en daar gaat de club graag op verder. Michael Verschueren heeft een duidelijk beleidsplan om in de toekomst nog meer in te zetten op de jeugd.

Jaarlijks moeten volgens dat idee minstens twee spelers uit de jeugd doorstromen naar de A-kern. Er is ook een plan om een academie te openen in de USA én er lopen onderhandelingen met twee Chinese clubs over een mogelijke samenwerking.

Er alles aan doen om talenten te houden

"We hebben momenteel 36% 'home grown players' binnen Anderlecht. Dat is een lijn waar de club zich heel concreet wil achterstellen", vervolgde Verschueren.

"Op de eerste persconferentie van Marc Coucke gaven we 12 jongeren een contract. Die werden benaderd door grote clubs, maar maken nu deel uit van onze A-kern. We willen dat soort spelers langer aan boord houden, tenzij een topclub met een absurd bedrag aanklopt en de speler in kwestie voor een andere carrièreweg kiest. Het is een vaststelling: jonge talenten die vroeg vertrekken, hebben minder kans op succes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties