Lommel heeft dankzij 2 goals van goudhaantje Rocha revanche beet aan den Dreef
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 33 reacties

Lommel pakt de zege op bezoek bij OHL: 1-2

Lommel heeft dankzij 2 goals van goudhaantje Rocha revanche beet aan den Dreef
Foto: © photonews

Oud-Heverlee Leuven heeft deel 2 van het tweeluik tegen Lommel SK niet met een nieuwe zege afgesloten. Lommel pakte de overwinning aan den Dreef via twee stilstaande fases en evenveel goals van topschutter Leandro Rocha, die zijn 13e van het seizoen lukte.

Voor de tweede keer in amper vier dagen tijd kruisten OHL en Lommel de degens. Deel twee van het tweeluik kwam er door het tragische overlijden van OHL-voorzitter Khun Vichai, waardoor de Leuvenaars vragende partij waren om de match uit te stellen en de wedstrijd dus midden in de tweede periode moest worden afgewerkt. 

Maar bij OHL lag de focus duidelijk al meer op de match van vrijdag in Roeselare. Naast de geschorsten Schuermans en Dequevy gaf coach Pearson ook Maertens en Tshimanga rust. Zo mochten Myny, Gorius, Kehli en Touba opdraven. Bij de bezoekers kwamen Vermijl, Paulussen (eerste keer in de basis, red.) en ex-OHL'er Azevedo in de ploeg. 

OHL met de beste start

OHL eiste dan wel de bal op in het openingskwartier, maar zonder veel uitgespeelde kansen. Hirst deed den Dreef dan toch even juichen, maar de vlag ging de hoogte in toen hij met het hoofd Coucke verschalkte. Lommel reageerde met een vrije trap van Henkens. De middenvelder schilderde de bal over de muur maar ook luttele centimeters over het doel van Gillekens.

Het waren de bezoekers die echter op voorsprong kwamen. Touba gaf een hoekschop weg die bleef hangen in de zestien en topschutter Rocha stond op de goede plek om de bal in doel te tikken. OHL moest zich herpakken en deed dat ook. 'Good old' Gorius zorgde met een pareltje van op goed 25 meter voor de gelijkmaker: 1-1 en alles te herdoen. 

Rusten met 1-1

Claes moest kort daarna de Limburgers opnieuw op voorsprong brengen, maar besloot alleen voor Gillekens naast. OHL ontsnapte en beide ploegen gingen net als afgelopen zaterdag met een 1-1 ruststand richting kleedkamers. 

In het begin van de tweede helft was het alles Leuven wat de klok sloeg. Kehli zorgde voor het eerste gevaar na de pauze. Zijn voorzet belandde verrassend op de lat. De voorzet van diezelfde Kehli werd door Hirst naast de verkeerde kant van de paal gekopt. 

Lommel verrast

Maar de storm ging liggen en het was echter Lommel dat opnieuw op voorsprong kwam. Rocha dook bij een hoekschop goed op aan de eerste paal en kopte inmiddels zijn 13e van het seizoen via de lat binnen. Gillekens ging niet vrijuit, al moet gezegd worden dat de Porguees ook alle ruimte van de wereld kreeg van de Leuvense defensie.

Pearson legde met invallers Casagolda, Kerrouche en Sowah al zijn troeven op tafel, maar het bracht geen zoden aan de dijk. Verder dan enkele schoten van Gorius en Sowah kwamen de Vlaams-Brabanders niet meer. OHL kon het tweeluik tegen Lommel niet met een nieuwe zege afsluiten en doet zo een slechte zaak met het oog op de vierde plek én het ticket voor play-off 2. 

Lommel daarentegen zet de ambitie voor de top 4 dan wel weer kracht bij en springt over Westerlo naar de 4e plek. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties