Genk pakt zelfs 1100 man mee naar Charleroi op een woensdagavond: "Maar we schreeuwen nog niet dat we een prijs gaan pakken"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 10 reacties

Rudy Claessens van de supportersvereniging van Genk is enthousiast, maar zweeft niet

Genk pakt zelfs 1100 man mee naar Charleroi op een woensdagavond: "Maar we schreeuwen nog niet dat we een prijs gaan pakken"

Genk heeft al heel wat superlatieven over zich heen gekregen. Terecht ook, want de Limburgers spelen het beste voetbal van België. Het is tijd om te oogsten, maar blijkbaar prediken ze in de Luminus Arena vooral realisme, want zelfs de die hard-fans willen nog niet toegeven aan euforie.

Genk trekt woensdagavond naar Charleroi en kan daar ook een verlengstuk breien aan zijn bekeravontuur. "We mogen niet klagen", aldus Rudy Claessens, voorzitter van de supportersvereniging. "We hebben een heel mooie geste gekregen van de club, die al onze tickets voor morgen betaalt. Daardoor zijn we morgen met 1.100, toch niet evident voor een woensdagavond in Charleroi."

De lat mag hoog liggen

Genk is dan ook niet van plan om één van zijn competities te laten schieten. "Het geloof moet er zijn dat je op drie paarden kan wedden. De lat mag hoog liggen. Dan is het leuk als fan dat je ziet dat de club daarin volgt. Er gaat misschien een dag komen dat we één competitie moeten laten vallen, maar dat is dan maar zo."

De Genk-fans hebben dan ook lang moeten wachten tot hun club er weer helemaal stond. "Het moet 15-20 jaar geleden zijn dat we nog zoiets meegemaakt hebben. De trainer was het laatste puzzelstukje. Hij heeft alles op zijn plaats gekregen."

Door het falen van de tegenstanders is dit het jaar dat Genk er moet staan

"We weten ook dat dit niet elk jaar gaat gebeuren. We hebben nog altijd onze eigenheid en zijn geen eigendom van een buitenlandse investeerder. Maar als er nu iemand zou vertrekken, loopt zijn vervanger ook al op de club rond. En door het falen van de tegenstanders is dit het jaar dat Genk er moet staan. We moeten genieten van dag tot dag. Nu van de daken schreeuwen dat we een prijs moeten pakken, dat is te vroeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties