76 procent van de fans gelooft niet meer in het Belgische voetbal: "We zullen ze moeten terugwinnen"

76 procent van de fans gelooft niet meer in het Belgische voetbal: "We zullen ze moeten terugwinnen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een enqûete van de Waalse krant La Dernière Heure kwamen er onthutsende cijfers naar boven. Maar liefst 76 procent van de supporters heeft geen vertrouwen meer in het Belgische voetbal. Een huzarenwerkje voor de Pro League om dat vertrouwen terug te winnen.

"Dat is een verschrikkelijke vaststelling, maar niet zo verrassend. Het wordt een enorme uitdaging om het vertrouwen terug te winnen", reageerde Pro League-CEO Pierre François, die zelf in het expertenpanel zat om het probleem met de makelaars aan te pakken. 

Alle clubs moeten aan hetzelfde zeel trekken

"Na zo'n sterk gemediatiseerde gebeurtenissen, zal er altijd een weerslag zijn op de publieke opinie. Ik ben niet verrast door het resultaat. Het is zelfs een enorme uitdaging voor ons", klinkt het. "We moesten onze partners geruststellen, en ze waren blij dat we maatregelen hebben genomen."

"Maar het publiek stel je niet zo snel gerust. We zullen de fans moeten terugwinnen. Als alle actoren doen wat ze moeten, komen we sterker uit deze crisis", aldus François. "Alle clubs moeten aan hetzelfde zeel trekken. De initiatieven die we nemen moeten voor vooruitgang zorgen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties