Ondanks massa kritiek komt er nog geen trainerswissel aan bij AC Milan

Ondanks massa kritiek komt er nog geen trainerswissel aan bij AC Milan

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De hoogdagen van AC Milan liggen al eventjes achter ons. Ook dit seizoen wil het vooralsnog niet lukken in de Serie A. Trainer Gennaro Gattuso moet het ontgelden nu de ploeg pas zesde is in de stand. Gattuso kan echter nog op de steun van de clubleiding rekenen.

Vooral de 3 op 12 uit de jongste vier competitiematchen worden hem aangerekend door de Italiaanse pers. Dat Milan in al die wedstrijden geen enkele keer de weg naar doel vond, is nog het meeste frappante gegeven. Op een persconferentie werd er Gattuso gevraagd naar het al dan niet wankelen van zijn positie.

Spelers moeten zich niet focussen op mijn toekomst 

"Natuurlijk moeten de resultaten er komen, anders zal de coach daarvoor moeten boeten. Toch moeten mijn spelers zich vooral focussen op wat er op het veld moet gebeuren en niet op mijn toekomst", besluit Gattuso. "Ik spreek elke dag met Maldini en Leonardo Araujo. Geen van beiden hebben al een ultimatum uitgesproken."

Die Araujo is sportief directeur bij Milan en nam ook het woord op diezelfde persconferentie. "Gattuso is en blijft onze coach. Er is nooit een ander plan geweest. Er is geen enkele andere coach gecontacteerd. Bovendien liggen we nog steeds op schema om vierde te eindigen, wat ook ons doel was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties