UPDATE: Fans Inter nogmaals in opspraak: leider van harde kern opgepakt na dood van mede-ultra

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
UPDATE: Fans Inter nogmaals in opspraak: leider van harde kern opgepakt na dood van mede-ultra

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de uit de hand gelopen topper Inter-Napoli waren de racistische spreekkoren aan het adres van Kalidou Koulibaly hét gespreksonderwerp, maar dat was niet het grootste drama van die dag. Een lid van de ultras kwam om het leven en zijn collega zou verantwoordelijk zijn.

UPDATE: De SUV waarmee 'Dede' is aangereden, is gevonden in Napels en in beslag genomen door het Italiaanse gerecht. Het onderzoek naar de daders blijft intussen lopen.

De eerdere berichtgeving:

Marco 'Il Rosso' Piovella - één van de leiders van Inter-hooligans Boys San - is gearresteerd nadat mede-ultra Daniele ‘Dede’ Belardinelli (39) nog voor de aftrap van de topper om het leven kwam. Dat meldt het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA.

Piovella zou rellen met zo'n zestig mensen georkestreerd hebben. Toen ze een busje met Napoli-fans aanvielen met kettingen, hamers en stokken, reed de bestuurder (al dan niet opzettelijk) door en daarbij werd Belardinelli aangereden. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De bestuurder van het busje is nog niet terecht, Piovella is aangehouden als het 'meesterbrein' van de dodelijke rellen.

Meerdere incidenten

Tijdens de wedstrijd braken er nog rellen uit en werd Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly racistisch bejegend. Zeker nadat die uit pure frustratie een rode kaart pakte, was het hek van de dam. Inter moet sowieso al twee wedstrijden achter gesloten deuren spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties