Twintig jaar na zijn eerste profcontract hangt Petr Cech zijn handschoenen en zijn helmpje aan de wilgen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties

Petr Cech, de doelman van Arsenal, stopt na dit seizoen met keepen

Twintig jaar na zijn eerste profcontract hangt Petr Cech zijn handschoenen en zijn helmpje aan de wilgen
Foto: © photonews

Petr Cech heeft besloten een punt te zetten aan zijn rijkgevulde carrière als profkeeper. Hij doet het seizoen nog uit bij Arsenal en dan houdt hij het voor bekeken.

“Dit is mijn twintigste seizoen als profvoetballer en het is ook twintig jaar geleden dat ik mijn eerste profcontract tekende. Dit is volgens mij dan ook het juiste moment om aan te kondigen dat ik op het einde van dit seizoen met pensioen ga.” Dat is de boodschap die doelman Petr Cech dinsdagmiddag wereldkundig maakte.

Cech zal bij het seizoenseinde vijftien jaar in de Premier League gespeeld hebben. In de zomer van 2004 kocht Chelsea hem van het Franse Stade Rennes. Bij de ‘Blues’ won de Tsjech alles wat er te winnen viel op clubniveau en na elf jaar trouwe dienst trok hij naar Arsenal.

Dit seizoen mocht de 124-voudige international nog in doel beginnen bij Arsenal, maar na enkele competitiewedstrijden werd zijn plekje onder de lat ingenomen door Duitser Bernd Leno. Cech speelde bijna 500 wedstrijden voor Chelsea en zit voor Arsenal aan 129 stuks. Hij hield maar liefst meer dan 200 keer zijn netten schoon in 443 Premier League-wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties