Zwaar gehavend STVV trapt 2019 op gang met Limburgse derby, hoe lost Marc Brys zijn personeelstekort op?

Clint Vens
| 0 reacties
Zwaar gehavend STVV trapt 2019 op gang met Limburgse derby, hoe lost Marc Brys zijn personeelstekort op?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

STVV en Racing Genk trappen vanavond na enkele weken winterbreak de vaderlandse competitie terug op gang. Genk wil de lijn van de 2018 doortrekken terwijl de Truienaars zo snel mogelijk zeker willen zijn van een Play-Off 1-ticket.

Marc Brys moet echter wel afrekenen met flink wat afwezigen. In totaal mist hij 13(!) spelers, vertrekkers en niet-speelgerechtigden inclusief. Geen ideale situatie dus om de ongenaakbare leider in de Jupiler Pro League te ontvangen. 

Gaten met kaas

En de afwezigen zijn niet van de minsten: Texeira (geblesseerd), Tomiyasu (Asian Cup), De Norre (verkocht aan Racing Genk) en Bezus (geschorst) zijn absolute sterkhouders en zijn allemaal onbeschikbaar voor de Limburgse kraker. Ook belangrijke spelers als Endo, Ceballos en Acolatse zijn er niet bij. Bloedarmoede is een eufemisme in dit geval. 

Puzzelwerk voor Brys

Brys zal creatief uit de hoek moeten komen, maar kan op papier nog steeds een sterk elftal op de mat brengen. Samy Mmaee lijkt de plaats van de geblesseerde Texeira in te nemen in de driemansdefensie. De jonge Belg maakte nog geen minuten dit seizoen, maar kan met De Petter en Garcia Tena rekenen op twee ervaren luitenanten naast hem. 

Komt Samy Mmaee voor het eerst in actie dit seizoen bij STVV?

Op de linkerflank grepen de Kanaries in na het vertrek van Casper De Norre naar de buren van Racing Genk. Erik Gliha, een 21-jarige Sloveen, werd gehaald. Het lijkt er echter op dat Brys zal kiezen voor de jonge Sekine, wederom een Japanner. De 23-jarige winger mocht nog maar één keer opdraven dit seizoen. 

Op het middenveld zou Sankhon de plaats van de geschorste Bezus wel eens kunnen overnemen. Al is de 23-jarige Guinese international meer een verdedigend profiel, waardoor De Sart wel eens hoger zou kunnen spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties