Op 90 minuten van de bekerfinale: "Ik hoop dat Vrancken zijn sterkste elf brengt"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Op 90 minuten van de bekerfinale: "Ik hoop dat Vrancken zijn sterkste elf brengt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen is, zeker nog tot vanavond, op twee fronten actief en heeft er de laatste weken enkele veldslagen opzitten. Moeilijk kiezen, voor de supporters van KV, maar dat hoeft ook niet. Ze doen aan elke competitie mee om te winnen.

Na de 0-0 in eigen huis in Union is alles nog mogelijk in de terugwedstrijd van de halve finale van de Croky Cup. Tegen tien man van de bezoekers zat er in eigen huis meer in dan een gelijkspel, maar al bij al wordt er bij KV Mechelen niet geklaagd over de uitslag. Beide ploegen kennen elkaar door en door en de supporters van KV Mechelen verwachten ze dat trainer Vrancken zijn beste elf op het veld zet.

“Ja ik verwacht dat er niemand gespaard wordt met het oog op de competitie”, zegt Patrik Vander Beuren van supportersvereniging KVM-side. “De trainer zal niemand laten rusten. In de situatie waarin we ons nu bevinden zal niemand de finale willen laten schieten.

“We staan op 90 minuten van die finale, dus nu voorrang geven aan de competitie is niet nodig. We staan waar we staan. Het zijn allemaal professionals en die doen enkel mee aan een competitie om te winnen.”

De redenering valt natuurlijk wel te volgen. Als KV Mechelen zich vanavond plaatst voor de finale dan kan het de Beker even uit het hoofd zetten en dat betekent ook een grote mentale boost voor heel de ploeg in de strijd om promotie. Die duurt nog vijf wedstrijden en de ontknoping belooft razend spannend te worden. De focus kan na de terugwedstrijd van de halve finale voor de volle 100% op de Proximus League gelegd worden. Ongeacht het resultaat.

Als ze boven Beerschot Wilrijk eindigen in de tweede periode hebben ze bij KV zelfs nog tijd op overschot om zich op die bekerfinale voor te bereiden, zónder zorgen over een eventueel promotieduel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties