Colin fileert: "Anderlecht kan misschien beter via PO2 voor Europees voetbal gaan" & "Standard belangrijkste uitdager voor de titel? Wachten tot vrijdag!"

Colin fileert: "Anderlecht kan misschien beter via PO2 voor Europees voetbal gaan" & "Standard belangrijkste uitdager voor de titel? Wachten tot vrijdag!"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 24 had twee toppers in petto en slechts een winnaar. Dat wil dus zeggen dat er ook een verliezer was. Anderlecht moet zich dringend herpakken, anders kan het weleens naast een ticket voor play-off 1 grijpen.

De 'Slag om Vlaanderen' leverde geen winnaar op, maar Gent loopt wel weer een puntje uit op Anderlecht. De Buffalo's hebben goed ingekocht deze winter en het lijkt erop dat ze zich voorgoed in de top 6 genesteld hebben. "Dat zou weleens ten koste van Anderlecht kunnen zijn", vreest Colin voor paars-wit.

"Dat ze uit de top 6 vallen is toch wel het belangrijkste feit van de speeldag", zei Colin in zijn blog De Witte Duivel. "Sporting staat dus onder druk, maar heeft op papier nog een gemakkelijk programma en moet Play-off 1 kunnen halen. Maar kunnen ze ook een Europees ticket afdwingen? Misschien zijn er zelfs betere kansen via Play-off 2."

Voor de Rouches was de zege in de Clásico een enorme boost richting de topper tegen Genk aanstaande vrijdag. Colin vraagt zich dan ook af of Standard dé uitdager wordt van Racing Genk in de titelstrijd. "Wellicht weten we vrijdag meer als Standard naar de Luminus Arena trekt. Een belangrijke test ook voor de Limburgers, die in Beveren de nodige moeite hadden om de drie punten mee naar huis te nemen", luidde zijn besluit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties