Ex-spits Genk en Zulte Waregem voelt zich onheus behandeld door huidige werkgever: "Ze zeiden dat ze mijn carrière kapot gingen maken"
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 6 reacties

Glynor Plet (ex-Racing Genk en Zulte Waregem) speelde al bijna 2 jaar geen wedstrijd voor Alanyaspor

Ex-spits Genk en Zulte Waregem voelt zich onheus behandeld door huidige werkgever: "Ze zeiden dat ze mijn carrière kapot gingen maken"
Foto: © Photonews

De Nederlandse spits Glynor Plet, die in ons land bij Racing Genk en Zulte Waregem speelde, gaat momenteel door een moeilijke periode bij zijn Turkse club Alanyaspor. Plet speelde al bijna 2 jaar geen wedstrijd meer en is niet langer welkom bij de eerste ploeg.

In januari 2017 streek de Amsterdammer bij Alanyaspor neer, maar hij werd er al snel overbodig. De spits mag niet meer bij het eerste team maar hij weigert zijn contract in te leveren. "Al twee jaar lang zit ik bij een groepje met spelers die weg moeten bij de club. Een speciale trainer en fysio begeleiden ons, als ze zin hebben tenminste. Soms zeggen ze letterlijk maar een half uur rondjes te lopen," aldus Plet bij Vice Sports.

Medelijden van teammaats

De club schakelt grove middelen in om het Plet moeilijk te maken. "Ik mag zelfs niet meer op het oefencomplex zijn als de eerste ploeg aanwezig is. Iedereen heeft hier een soort hotelkamer om te rusten, na een tijdje zat mijn deur opeens op slot. Ik ging naar de directeur en hij vertelde me dat ik niet meer op de club mocht rusten. Ik voel dat mijn teammaats een soort van medelijden met me hebben", aldus de Nederlander met Surinaamse roots. 

Plet denkt nu vooral aan de toekomst van zijn gezin. "Elke dag denk ik wel eens laat dat geld zitten, ga ergens anders voetballen. Ik houd ontzettend veel van het spelletje, maar de carrière van een voetballer is al zo kort, ik moet vier kinderen onderhouden dus ik denk ook aan het financiële plaatje. De club zei me: als je blijft betalen we tot de laatste cent uit, maar je carrière gaat helemaal kapot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties