Beerschot Wilrijk kan eindelijk eens eerst druk leggen: "Een perfect parcours en het dan niet halen? Zou héél zuur zijn"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 44 reacties

Joren Dom spreekt over de komende twee beslissende matchen

Beerschot Wilrijk kan eindelijk eens eerst druk leggen: "Een perfect parcours en het dan niet halen? Zou héél zuur zijn"
Foto: © photonews

Nog twee wedstrijden en we weten of er finalewedstrijden komen tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen. De druk bij beide clubs is intussen toch bijzonder groot geworden. En voor de eerste keer in weken kunnen de Ratten die druk eerst nog wat opvoeren op de concurrentie.

Beerschot Wilrijk mag immers eens eerst aan de slag en zet bij winst dus extra druk op de ketel in Mechelen. "Tja, de voorbije weken hadden wij die druk altijd", aldus Joren Dom. "Maar we konden dat altijd op een positieve manier beantwoorden. Maar voor hen zal het nu ook wel beginnen wegen. Een kloofje na komend weekend? Daar hopen we toch op ja", knipoogde de rechtsachter.

"Voor ons maakt het niet zoveel uit of we voor of na hen spelen. Wij kunnen die druk aan. In principe is het een nadeel om als tweede te spelen, maar je begint toch elke match om te winnen. Eens de match bezig is, concentreer je je op het spel. In de aanloop er naartoe speelt dat natuurlijk wel een rol."

Het mooiste zou zijn dat we het in die finalematchen afmaken. Maar op een andere manier zijn we ook tevreden...

Maar wie heeft nu het moeilijkste programma? "Het is vergelijkbaar", vindt Dom. "Sinds de trainerswissel heeft OHL zich herpakt en Union is dan weer uit op revanche. Een perfect parcours en het dan toch niet halen? Dat zou zuur zijn, een ongelooflijke ontgoocheling."

Maar er is dan ook nog het extrasportieve. "Dat speelt inderdaad ook nog altijd mee. Wij mogen daar wel niet mee bezig zijn. En dat leeft ook niet in de groep. Het mooiste zou zijn dat we het in die finalematchen afmaken. Maar op een andere manier zijn we ook tevreden..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties