Reactie Thibault Peyre kijkt ex-ploegmaats straks alweer in de ogen: "Mensen met een beetje intelligentie begrijpen het wel"

Thibault Peyre kijkt ex-ploegmaats straks alweer in de ogen: "Mensen met een beetje intelligentie begrijpen het wel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Amper enkele weken nadat hij Union verwisselde voor KV Mechelen, moet Thibault Peyre het straks opnemen tegen zijn voormalige ploegmaats. De verdediger beseft maar al te goed dat zijn transfer aan de grens van Sint-Gillis en Vorst voor beroering heeft gezorgd.

Het zal voor een extra pigment zorgen wanneer KV Mechelen en Union mekaar zaterdag voor de zesde keer dit seizoen bekampen. "Ik heb altijd een zeer goede relatie gehad met de supporters van Union. Het is normaal dat ze mijn vertrek slecht oppakken, maar we zijn profs. Mensen met een beetje intelligentie begrijpen het wel", denkt Peyre.

Voordeel

Aangezien de wedstrijd doorgaat in het AFAS-stadion, zal het misschien minder spelen dan wanneer KV nog richting Dudenpark moest. "We spelen thuis, dat is misschien een voordeel voor mij. Er zullen veertienduizend KV-supporters zitten en een stuk of zeshonderd van Union."

Nog altijd vrienden

Peyre trekt er zich allemaal niet veel van aan en is volledig gefocust. "Ik ben met één doel bezig: Mechelen naar 1A brengen. Als je een aanbieding krijgt van Mechelen, moet je niet meer nadenken. Ik ben supercontent. Union is mijn verleden. Ik heb wel nog vrienden bij de ploeg. Enkele weken geleden ben ik vertrokken en nu speel ik al tegen hen. Het is nu zo."

Wat ook nog te bekijken valt, is of hij zaterdag centraal of op rechts geposteerd zal worden. Mera komt immers terug uit schorsing. "Ik weet niet of dat iets gaat veranderen. De coach moet dat bekijken. We kunnen met vier in de defensie spelen, maar ook met drie. Mera is alleszins ook een hele sterke verdediger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties