Beerschot Wilrijk-middenvelder zit al meer dan 1 jaar geblesseerd aan de kant: "Voor de volle 100% terugknokken"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Beerschot Wilrijk-middenvelder zit al meer dan 1 jaar geblesseerd aan de kant: "Voor de volle 100% terugknokken"
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Het is ondertussen al net iets meer dan een jaar geleden dat Tom Pietermaat op een brancard moest afgevoerd worden tijdens de partij tegen Oud-Heverlee Leuven. Een jaar en zes dagen om precies te zijn.

Zijn blessure viel al bij al wel mee, want met een enkelbreuk kan je na een paar maanden alweer op het veld rondhuppelen. Maar de revalidatie liep bij Pietermaat niet zoals verwacht en daardoor ging hij door een diep dal.

"Ik ben lange tijd down geweest maar nu zie ik het weer volop zitten", reageerde hij op de webstek van Beerschot Wilrijk. "Ik heb eindelijk de vicieuze cirkel van die chronische enkelontsteking en mijn depressie kunnen doorbreken."

Ik prik geen datums meer over wanneer ik weer wedstrijdfit zal zijn.

Hij beleefde dus niet uitsluitend fysiek een moeilijke periode, ook mentaal had hij het zwaar. En daar is hij heel open over. "Dankzij een relaxatietherapie is mijn stressniveau fameus afgenomen en voel ik me mentaal weer een pak beter. Ik pieker minder, ben veel rustiger geworden en heb alles een plaats kunnen geven."

Toch is het nog steeds koffiedik kijken over wanneer we Pietermaat terug op het veld mogen verwachten. "Ik ga weer met volle moed naar de kine en ik probeer voor de volle 100% terug te knokken. Ik prik geen datums meer over wanneer ik weer wedstrijdfit zal zijn. Maar ik wil wel zo rap mogelijk terug een échte voetballer worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties