"Het blijft een draak van een competitie": hoe acht punten voorsprong ook in 1B smelten als sneeuw voor de zon

"Het blijft een draak van een competitie": hoe acht punten voorsprong ook in 1B smelten als sneeuw voor de zon
Foto: © photonews

KV Mechelen had de titel en bijhorende promotie naar 1A ei zo na op zak, tot Miramar Rocha er met een late tegentreffer anders over besloot. En zo pakte Tom Van Imschoot met Lommel opnieuw een belangrijk puntje in de strijd tegen degradatie.

“Iedereen was enorm gemotiveerd om deze wedstrijd te spelen. We spelen ook niet zo vaak een thuiswedstrijd voor zoveel supporters, ook al waren het dan vooral geel en rood. Ik kan alleen maar fier zijn op mijn spelers”, aldus de coach van Lommel.

“Verdedigend stond het goed, aan de rust voelden we dat er meer inzat en we zijn er blijven tegenaan gaan. Meestal zijn de laatste tien minuten ons niet gunstig gezind, dus is het leuk dat het nu eens meezat.”

Halvering

Door de puntendeling mag Lommel met een ferme kloof op Tubeke de play-downs in. Hoewel? “Voor het seizoen hadden we getekend voor een voorsprong van acht punten op de laatste in het klassement”, beseft Van Imschoot.

“Al is en blijft het natuurlijk een draak van een competitie. Door de halvering van de punten is de kloof plots ook maar vier punten meer. 1B, dat is echt elke week vol aan de bak, zowel bovenin als onderaan.”

Wie ziet u degraderen uit 1B?

2%
17%
5%
76%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties