? Nieuwe buitenspelregel zorgt voor discussie: moest goal van hattrickheld Sterling afgekeurd worden?
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 3 reacties

Nieuwe buitenspelregel zorgt voor discussie: moest goal van hattrickheld Sterling afgekeurd worden?

? Nieuwe buitenspelregel zorgt voor discussie: moest goal van hattrickheld Sterling afgekeurd worden?

Twee feiten: Manchester City won verdiend met 3-1 van Watford en Raheem Sterling was met zijn hattrick in 14 minuten de onbetwiste Man van de Match. Maar die eerste goal... Was dat geen overduidelijk buitenspel?

Vroeg in de tweede helft viel de 0-1. Sterling stond overduidelijk buitenspel toen hij de bal kreeg van Agüero, maar een twijfelachtige interventie van verdediger Janmaat hief dat volgens het nieuwe reglement op. De scheidsrechter keurde het doelpunt ondanks een omhooggestoken vlag van zijn lijnrechter toch goed.

"Ik weet niet wat er precies aan de hand was. Ik was gewoon aan het bidden dat de ref naar de middenstip zou wijzen. Het is misschien met een gelukje, maar we hebben het ook wel zelf afgedwongen", reageerde doelpuntenmaker Sterling tegenover de Engelse media.

Ook trainer Pep Guardiola gaf zijn reactie. "Met de VAR zullen we dit probleem niet meer hebben. De Premier League besloot er geen gebruik van te maken, terwijl het inmiddels al wereldwijd wordt toegepast. Volgend seizoen zullen we dit gesprek niet meer hoeven te voeren."

Is dit doelpunt volgens jou geldig of niet?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties