Interview 1B-kenner heeft duidelijke mening: "Ik zet mijn geld toch op Beerschot-Wilrijk"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 33 reacties

Karel Fraeye ziet een licht voordeel voor Beerschot-Wilrijk in de promotiestrijd met KV Mechelen

1B-kenner heeft duidelijke mening: "Ik zet mijn geld toch op Beerschot-Wilrijk"
Foto: © Photonews

Zaterdag om 16u ontvangt KV Mechelen Beerschot-Wilrijk voor het cruciale promotieduel in 1B. De heenwedstrijd eindigde afgelopen zaterdag 0-0 op het Kiel. Wij lieten Karel Fraeye ex-coach van onder meer Charlton Athletic en Lommel United zijn licht schijnen op het duel van de waarheid.

Fraeye heeft de twee ploegen goed geanalyseerd. “Na de 0-0 uit heenwedstrijd is alles nog mogelijk. Toch zou ik op dit moment liever trainer zijn van Beerschot-Wilrijk dan van KV Mechelen.”

“Als Beerschot de 0-1 zou maken, wordt het heel erg moeilijk voor Mechelen. Ze moeten dan twee keer scoren en missen bovendien topschutter Igor De Camargo. ‘Malinwa’ voetbalt sowieso niet graag te hoog met veel ruimte in hun rug.”  

“Als Mechelen toch hoger moet gaan spelen, gaat Beerschot daar zeker van profiteren op de tegenaanval. Ze hebben niet voor niks snelle jongens als Marius Noubissi, Dante Vanzeir en Fessou Placca lopen voorin. Het zou mij niet verbazen mochten de bezoekers er dan snel 0-2 van maken.”

“Onder Wouter Vrancken voetbalde Mechelen lange tijd heel positief en offensief. Maar er lijkt iets geknakt. Je zou denken dat het aan die 0-5 tegen Union lag, maar de late gelijkmaker van Lommel kwam veel harder aan.”

“Het was opvallend dat Mechelen afgelopen zaterdag niet meer kon doorduwen in het laatste half uur tegen een man minder.” 

Fraeye vraagt zich ook af of Mechelen wel echt zal kunnen profiteren van het thuisvoordeel: "De fans willen natuurlijk absoluut promoveren en kunnen voor een boost zorgen. Maar nu het vertrouwen weg is bij de Mechelaars, kan de twaalfde man net zo goed verlammend werken.”

De twaalfde man kan voor Mechelen ook verlammend werken

“Daarnaast denk ik ook dat het extrasportieve een rol speelt bij Mechelen. Het is erg vreemd dat de uitspraak over de ‘Operatie Propere Handen’ is uitgesteld. Volgens mij weten ze bij Mechelen meer dan ze vertellen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties