Drie cruciale twijfelgevallen, hele centrale as afwezig? Martinez geeft meer uitleg over Lukaku, Vermaelen, Dembélé...

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 2 reacties
Drie cruciale twijfelgevallen, hele centrale as afwezig? Martinez geeft meer uitleg over Lukaku, Vermaelen, Dembélé...

Volg België nu via WhatsApp!

Roberto Martinez dreigt zijn volledige as te missen in de wedstrijden tegen Rusland en Cyprus. Sowieso zijn Axel Witsel, Vincent Kompany en Kevin De Bruyne er al niet bij, maar ook over Lukaku en Dembélé bestaan er grote twijfels.

Van de as lijkt enkel Thibaut Courtois helemaal fit. En Eden Hazard, als je hem ziet als centrale speler. Het ontbreken van Lukaku zou wel een probleem kunnen worden tegen Rusland. "We gaan maandag evalueren waar hij staat", aldus Martinez. "De kansen zijn fiftyfifty. Het kan van dag tot dag veranderen."

Over Thomas Vermaelen is hij wel optimistischer. "Dat is een heel andere situatie. Ik heb het gevoel dat hij fit zal geraken en dat hij kan spelen. Tegen een ploeg als Rusland is zijn ervaring cruciaal. Dembélé? Die heeft last aan de enkel. Dat zullen we ook maandag moeten zien."

Kompany: mysterieus

Vincent Kompany werd niet opgeroepen, al bleef de bondscoach mysterieus over het waarom. "Hij heeft last aan 'zachte weefsel' en zal een paar weken niet beschikbaar zijn." Het zou ook gewoon kunnen dat Pep Guardiola hem niet wil vrijgeven. In de laatste lijn richting titel wil de Spanjaard geen risico's nemen met zijn blessuregevoelige verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties