Di Maria loodst PSG voorbij Marseille, Meunier bezorgt bondscoach Martinez kopzorgen

Hannes Van Gael

In de Franse competitie bedraagt de voorsprong van leider PSG nog steeds 20 punten. Ook tegen Marseille bleven de hoofdstedelingen foutloos

Het begon nochtans slecht voor de Parijse club. Iets voorbij het halfuur moest Dani Alves geblesseerd naar de kant. Een dikke vijf minuten later kreeg trainer Thomas Tuchel nog een opdoffer te verwerken. Opnieuw een geblesseerde. Deze keer was het Meunier. Aan het einde van de eerste helft was er de eerste opsteker van de avond voor PSG. Die kwam in de vorm van een doelpunt, gescoord door Mbappé.

Germain scoorde een minuutje na de thee, maar gelukkig voor de Franse hoofdstedelingen liep er nog een zekere Angel Di Maria tussen de lijnen. Met twee goals legde hij de 3-1 eindstand vast.

Goed nieuws dus voor PSG, dat stilaan een titelfeestje mag beginnen plannen. Slecht nieuws voor Dani Alves en Meunier, maar ook voor Roberto Martinez. De bondscoach van de Rode Duivels kan al geen beroep doen op Witsel en De Bruyne en nu is ook Meunier, net zoals Lukaku, onzeker voor de wedstrijden tegen Cyprus en Rusland.

Het is momenteel nog gissen naar de aard en de ernst van de blessure.