Heeft Zidane verborgen agenda? "Als mijn 20-jarige zoon een talentvolle doelman was..."
Redactie
| 13 reacties

Mensen die Real Madrid van nabij volgen, vermoeden dat Thibault Courtois in de weg loopt van Luca Zidane

Heeft Zidane verborgen agenda? "Als mijn 20-jarige zoon een talentvolle doelman was..."
Foto: © photonews

In zijn analyse over België - Rusland had Peter Vandenbempt het bij Sporza uiteraard ook over de flater van onze nationale doelman en de impact op zijn netelige situatie bij Real Madrid. Dat ging gepaard met een heel frappante vaststelling.

Na afloop van de wedstrijd tilde bondscoach Martinez niet al te zwaar aan de uitschuiver van Courtois. De trainer toonde zich een uitstekende people manager door vooral de serene manier waarop de doelwachter zich herpakte te benadrukken.

Ook Peter Vandenbempt denkt dat de gevolgen voor zijn status bij de Rode Duivels miniem of onbestaand zullen zijn. Bij zijn eigen ploeg zal het zijn geschonden reputatie daarentegen niet ten goede komen. Courtois verdween in aanloop naar de vorige competitiewedstrijd, de eerste sinds de terugkeer van Zizou aan het roer, al naar de bank.Vandenbempt heeft een heel duidelijke mening over wie de meeste kwaliteiten heeft tussen de palen bij de Spaanse topploeg. "Op zich is er geen sportieve discussie mogelijk: Courtois is met grote voorsprong de beste doelman van Real."

Volgens mensen die het huishouden van Los Merengues van nabij volgen, zouden er desalniettemin ook andere factoren kunnen spelen. De Sporza-analist maakt daarbij de volgende bedenking: "Als Zidane denkt: ik heb hier mijn 20-jarige zoon Luca zitten als talentvolle doelman, dan kan het best wel zijn dat Zidane tweede doelman Navas nog een jaar of twee aan boord houdt en zo makkelijker nadien Luca in het eerste elftal kan brengen. Dan is Thibaut Courtois een beetje een sta-in-de-weg met zijn contract van 6 jaar. Dus, het wordt uitkijken hoe dat er voor Courtois aan toegaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties